Optimaliseer je energieverbruik en bespaar tot 30% op je energierekening met de Smart Energy Manager van xxter.

Beste lezers,

Het is zover: onze Smart Energy Manager is live. Hoewel we bij xxter al jaren ons best doen om het leven van onze gebruikers te verbeteren, hebben we het nu over een wel heel ambitieuze boeg gegooid: we gaan de wereld verbeteren. Het overbelaste elektriciteitsnet heeft behoefte aan minder piekbelasting, maar om nou ‘s nachts je wekker te zetten om je elektrische auto op te laden… xxter heeft de oplossing: onze nieuwe Smart Energy Manager regelt dat je al je planbare energieverbruik op het voordeligste moment doet. Wanneer je eigen zonnepanelen het meest opbrengen, wanneer er overschot is op het net, of in het holst van de nacht wanneer bijna niemand energie nodig heeft. Zo draag je je steentje bij aan het overbelaste net.

Met de huidige energieprijzen is dit natuurlijk ook een enorme bespaartip. Aangezien de salderingsregeling binnenkort gaat stoppen, is het voordelig om je zelf opgewekte stroom zoveel mogelijk direct te gebruiken. In combinatie met dynamische tarieven kan dit nog meer profijt opleveren. De Smart Energy Manager regelt dat je automatisch op het goedkoopste moment energie afneemt. Dit kan veel voordeel opleveren voor jou of je klanten.

 

De voordelen op een rijtje:

  • Verlaag de energiekosten tot 30% door het energieverbruik te optimaliseren
  • Maximaliseer het gebruik van zelf opgewekte (zonne-)energie
  • Laad je elektrische voertuig en andere apparaten automatisch op wanneer de vraag naar energie en de prijzen het laagst zijn
  • Laat apparaten automatisch draaien wanneer de vraag naar energie en de prijzen het laagst zijn
  • Verklein je ecologische voetafdruk

 

 

 

De eerste reacties zijn erg lovend. Hier is een van onze bèta testers aan het woord:

‘Het mooie aan de Smart Energy Manager is, vind ik, dat deze de energie écht managet. Waar andere producten de opbrengst en het verbruik van zonnestroom installaties, verbruikers en batterijen enkel weergeven, stuurt de Smart Energy Manager actief deze componenten aan zodat er slim omgegaan wordt met energie. Door actief om te gaan met deze informatie kun je écht energie besparen. Dat, gecombineerd met het gebruiksgemak van de configuratietool van xxter en de overzichtelijke app, maakt de Smart Energy Manager een geweldige aanvulling op de toch al zo complete xxter controller.’

De Smart Energy Manager is gratis geïmplementeerd in elke xxter. Momenteel krijg je ook een gratis KNX recorder bij je bestelling, dus bestel snel via sales@xxter.com. Wil je meer weten? Hieronder lees je verder over de Smart Energy Manager, en je kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk adviesgesprek.

Webinar
Ben jij of ken jij iemand die wil leren werken met xxter of Pairot, of wil je meer weten over de Smart Energy Manager? Neem dan deel aan ons webinar, aankomende donderdag om 10 uur. Het XXTER – Pairot basis Webinar kan worden gevolgd om te leren hoe men start met het visualisatie pakket van xxter en de stembesturing van Pairot. Het webinar richt zich op professionele KNX installateurs. Domotica enthousiastelingen zijn welkom.