Sinds de update 1.3 voor Pairot is het aantal accessoires voor de assistenten uitgebreid. Bovendien zijn er nu twee extra importmogelijkheden beschikbaar voor KNX-projecten, waarmee de Pairot nog sneller in bedrijf genomen kan worden.

Nieuwe accessoires en uitbreidingen

Het is nu voor alle assistenten mogelijk om een ‘Ventilator’ aan te sturen met Pairot. Dimmers kunnen, indien zij dit ondersteunen, ook ingesteld worden met een kleurtemperatuur en RGB-verlichting wordt nu beter ondersteund door het toevoegen van extra datapunttypen.

Verder is er voor de Google Assistent nu ook spraakondersteuning voor de volgende accessoires:

  • Jaloezieën kantelen
  • Leksensor
  • Rookmelder
  • CO-sensor
  • Contactsensor
  • Vochtigheidssensor

Nieuwe importmogelijkheden

Er zijn twee nieuwe opties, waarmee een KNX-project sneller omgezet kan worden in een Pairot-project.

De eerste nieuwe importoptie, maakt gebruik van de configuratie door middel van ‘ETS Functies’. Sinds ETS 5.6 kun je ‘functies’ aan het project toevoegen. Dit vereist een iets andere manier van programmeren, maar maakt wel veel spannende nieuwe functies mogelijk, waaronder een snelle en makkelijke conversie naar een Pairot-project. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de groepsadressen voor de schakel- en dimactor voor dezelfde lamp automatisch te koppelen in één Pairot dim-element, in de juiste gebouwstructuur. Hiermee kan dus bijna het hele Pairot-project automatisch worden gegenereerd. Meer weten over hoe dit werkt in ETS? Bekijk dan dit webinar van KNX Association:
ETS Functions

De tweede nieuwe mogelijkheid is het importeren van het project door ‘het toewijzen van middengroepen’. Als je verschillende middengroepen gebruikt voor verschillende ‘functies’ in ETS, bijvoorbeeld 1/1 voor ‘licht schakelen’, 1/2 voor ‘relatief dimmen’ enz., dan kan je op basis van deze groepen eenvoudig jaloezieën, dimmers en schakelingen toevoegen aan het Pairot-project. Natuurlijk blijft de vertrouwde handmatige manier van importeren ook beschikbaar.

De nieuwe opties worden in deze Engelstalige videoreeks uitgelegd:
Pairot instruction videos

 

Courses

Door de aanhoudende coronamaatregelen hebben we besloten voorlopig geen live trainingen te verzorgen. De trainingen die nu op de agenda staan worden omgezet naar Webinars, de KNX Basisopleiding wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.

We hebben daarom extra webinars gepland, welke en wanneer? Kijk op de website: https://www.xxter.com/webinars.