Belangrijke update voor de firmware

xxter heeft een update beschikbaar gemaakt voor alle xxter apparaten. U wordt gevraagd deze op korte termijn te installeren.

Waarom is deze update zo belangrijk?

Om de veiligheid tussen de systemen te waarborgen, gebruikt xxter veiligheidscertificaten. Door een onvoorziene beleidswijziging van onze certificaatverstrekker zijn we genoodzaakt een van deze certificaten te vernieuwen. Zonder firmware update zal het niet meer mogelijk zijn om bepaalde verbindingen op te zetten. Hierdoor zal het xxter apparaat bepaalde taken niet meer kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de push berichtgeving, maar ook zaken als configuratie inladen en firmware updates installeren.

Wat gebeurt er als u deze update niet installeert?

Wanneer u de update niet tijdig installeert zullen bepaalde zaken niet meer functioneren, zoals de push berichtgeving. U loopt geen veiligheidsrisico en de bediening en visualisatie zullen gewoon blijven werken. Het updaten van de firmware zal echter niet meer automatisch lukken. Onze supportafdeling kan helpen om alsnog de firmware geüpdatet te krijgen, door middel van een aantal handmatige handelingen.

Daarom is het advies om z.s.m. de update te installeren, voordat dit niet meer automatisch kan.

Instructies

1. Log in op de webinterface van uw xxter. Dit kunt u doen door in een webbrowser naar het IP-adres van uw xxter te gaan. Indien u deze niet weet, kunt u inloggen op “Mijn xxter” en daar via apparaat klikken op de lokale instellingen link.

2. Ga naar de systeeminstellingen pagina.

3. Klik op: “Controleer software op nieuwe versies”.

4. Indien er een update beschikbaar is, zal dit worden aangegeven en kunt u op “Firmware bijwerken” klikken om het update proces te starten.

5. Wacht geduldig, dit proces kan een behoorlijke tijd duren, o.a. afhankelijk van de internet verbinding.

6. Nadat de firmware is opgehaald en gereed gemaakt, is een herstart van uw xxter nodig om deze te activeren. Dit wordt aangegeven en u kunt klikken op “Herstart het apparaat” om dit te doen.

7. Nadat uw xxter opnieuw is gestart kunt op opnieuw controleren op nieuwe updates om te verifiëren dat u de laatste versie heeft.

Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan hier contact met ons op!