xxter heeft deze maand weer een nieuwe update uitgebracht met allerlei nieuwe functionaliteiten en verschillende verbeteringen.

xxter biedt nu ook iBeacons (Bluetooth Low Energy) en NFC-tags aan. Hiermee is het mogelijk om locatiegebonden intelligentie toe te voegen aan de huis- of gebouwautomatisering. De iBeacons en NFC-tags worden in de woning of het gebouw geplaatst en kunnen worden gedetecteerd door de xxter app op je toestel. Deze kan hiermee bepalen waar je bent en daarmee wordt het mogelijk om op basis van je locatie een automatisering te starten en om altijd de meest relevante bediening te tonen in de app. Met de iBeacons kan je bijvoorbeeld een scene laten starten als je een bepaalde ruimte betreedt, een poort laten openen als je deze nadert en gebruiken voor de detectie van aanwezigheid/afwezigheid van personen. Met NFC-tags is het mogelijk om vanaf een geautoriseerd toestel toegang te krijgen tot bediening die voor anderen niet toegankelijk is. Ook kunt u alle profielinstellingen koppelen aan een NFC-tag om zo eenvoudig de volledige app hiermee in te stellen met één scan.

De locatiebepaling van xxter iBeacons wordt alleen door de xxter app gebruikt en werkt niet met GPS. Deze informatie wordt alleen naar de xxter unit gestuurd en nooit gedeeld of opgeslagen op onze cloudservice.

De iBeacons en NFC-tags zijn te bestellen door onze installatie professionals. Voor iBeacons en NFC is een aparte handleiding beschikbaar op de documentatiepagina.

Opslaan scènes

Het is nu mogelijk om de xxter scenes direct vanuit de visualisatie of KNX-sensor op te slaan. Zoals je al in KNX gewend was kun je nu ook de in xxter opgenomen scenes, door lang op de bijbehorende knop in de visualisatie of een KNX-sensor te drukken, opslaan. Bewaar je de scenes liever in de KNX-actoren, deze kun je nu ook, heel handig, vanaf de visualisatie opslaan.

RTSP Stream

Een veel gevraagde toevoeging is de ondersteuning van RTSP. Hiermee kunnen meerdere camera streams van één camera worden getoond op verschillende apparaten. Vanaf een RTSP-camera kunnen ook snapshots worden gestuurd, RTSP is op dit moment nog niet beschikbaar in combinatie met de xxter connect service.

Verbeteringen website

Er zijn diverse verbeteringen aangebracht op het configuratie gedeelte van onze website, waaronder de mogelijkheid om componenten in de componentenlijst te sorteren en de mogelijkheid om kolommen te verbergen. Als je na het bewerken van de componenten en de sortering op “opslaan” drukt, zal de sortering ook worden opgeslagen. We hebben ook een handig project- en apparaatoverzicht gemaakt, waarin je kunt zien wat de status van ieder project of apparaat is. Klik hiervoor op ‘apparaten’ of ‘projecten’ in het menu.

Philips Hue-uitbreiding

Het is nu mogelijk om meerdere Hue-bridges te koppelen met één xxter. Je kunt tot 5 bridges koppelen en aansturen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om voortaan met één commando aangemaakte Hue-groepen te schakelen en dimmen.