Beste allemaal,

Hoewel de zomervakantie nog niet zo lang geleden lijkt, gaan we alweer met grote stappen richting oud & nieuw. Het is een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben verstuurd, dus de hoogste tijd om jullie mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen bij xxter.

Dear all,

Although the summer holidays don’t seem too long ago, New Year’s Eve is already around the corner. It’s been a while since we sent out a newsletter, so it’s high time to inform you about the latest developments at xxter.

Uit voorraad leverbaar

Available from stock

Het eerste goede nieuws: wij leveren nog steeds uit voorraad! Dus wachten is niet nodig, bestel je vandaag je xxter of Pairot, dan heb je ‘m morgen of overmorgen in huis. Onze 2022 collectors item is bijna op, drink jij je koffie nog niet uit dit design stuk? Bestel nu je volgende xxter of Pairot en scoor op de valreep deze mooie mok.

Twijfel je over of de xxter of Pairot iets voor jou is, en of de configuratie niet te ingewikkeld is? We hebben het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt en laten graag in ons webinar zien hoe je van start gaat met onze producten. Meld je hier aan voor het webinar van 12 januari.

The first piece of good news: we still deliver from stock! So; no need to wait, when you order your xxter or Pairot we’ll ship it the same day. Our 2022 collector’s item is almost gone, so aren’t you drinking your coffee from this designer piece yet? Order now and score this beautiful mug at the last minute.

Having doubts about whether the xxter or Pairot is right for you, and whether the configuration is not too complicated? We have made it as easy as possible and are happy to show you how to get started with our products in our webinar. Register here for the webinar on january 26th.

Update 3.3

We zijn bij firmversie update nummer 3.3 aanbeland. Wat is er nieuw?

We’ve arrived at firmware version update number 3.3. What’s new?

Update 3.3

Logica module

De xxter experience is uitgebreid met de logica module. De logica module biedt een canvas waarop je logische elementen kunt slepen en verbinden om geavanceerde automatiseringen te bouwen. De beschikbare logische blokken variëren van eenvoudige AND en OR poorten, tot complexere opties zoals virtuele dimmers, timers en curve-aanpassingen. Alle beschikbare componenten uit de installatie kunnen als input en output worden gebruikt en het is ook mogelijk om tijdstriggers of externe triggers te gebruiken om de logica te starten. Kijk aquí voor meer informatie.

 

Update 3.3

OCPP auto-oplader

Heb je de OCPP auto-oplader ondersteuning al gebruikt? Het is mogelijk om xxter te integreren met OCPP-compatibele autoladers. Hierdoor is het mogelijk om de laadsnelheid en laadtijden van je auto te regelen vanuit de xxter app, of aan te sturen op basis van andere informatie uit de automatisering. Zo kan je bijvoorbeeld het opladen dynamisch instellen op de tijden wanneer je zonnepanelen het meeste opbrengen.

 

Update 3.3

Weersinformatie

De weersinformatie is toegevoegd in de app. De xxter controller is automatisch verbonden met een weersvoorspeldienst, om gedetailleerde weersinformatie te bieden voor jouw locatie. Deze weersinformatie kan uiteraard worden getoond in de xxter app, maar ook worden gebruikt in de logische modules. Dit maakt het mogelijk om logica te creëren op basis van de weersvoorspelling, zoals het bijstellen van de irrigatie vanwege verwachte regenval, of het aanpassen van de klimaatsturing om voorbereid te zijn op een extreem warme dag.

 

Update 3.3

Sneak preview Matter

Ons ontwikkelteam is hard bezig met een nieuwe beta release voor Pairot, waarin voor het eerst Matter wordt ondersteund! Matter is de nieuwe universele domoticastandaard waarmee het niet alleen mogelijk is om KNX beschikbaar te maken voor digitale assistenten zoals Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa, maar ook voor apparatuur van alle andere fabrikanten die Matter ondersteunen. Matter is net officieel vrijgegeven als standaard en nog volop in ontwikkeling. De ondersteuning van Matter op de markt is daarom nog zeer beperkt en experimenteel, maar desondanks is Matter een zeer veelbelovende ontwikkeling.

We verwachten begin 2023 de eerste beta vrij te geven.

Automatisch updaten xxter

En wist je al dat je met de nieuwste update de xxter automatisch kan worden bijgewerkt? Scheelt weer!

Live training

De eerste post-corona live training was een succes! 5 installateurs en 2 collega’s beten het spits af, Freek-Jan verzorgde een leerzame middag waarop we zeer positieve reacties hebben ontvangen. Wil je er volgende keer bij zijn? Schrijf 9 februari alvast in je agenda. Bekijk aquí de training.

Light+Building

Begin november waren wij te vinden op de Light+Building in Frankfurt, waar wij het genoegen hadden om velen van jullie live op de KNX-stand te ontmoeten. Het was ontzettend leuk om eindelijk weer face to face met KNX-fanatici te kunnen spreken, al met al een groot succes!