xxter heeft weer verschillende functies toegevoegd, waarover we u in deze nieuwsbrief willen informeren.

xxter connect service

De xxter connect service maakt het mogelijk om vanaf internet te verbinden met de xxter unit zonder poort doorverwijzing in het modem (NAT port-forwarding).

Bij het verbinden van de app met de xxter unit was het voorheen nodig een port-forward te doen van poort 2199. Hoewel de verzonden data versleuteld is, is het niet altijd wenselijk hiervoor een poort open te zetten en in bepaalde situaties is het zelfs onmogelijk. Bijkomend nadeel van port-forwarding is dat bij een wijziging van internet serviceprovider ook het modem vervangen wordt en de port-forward opnieuw ingesteld moet worden. De xxter connect service is een optionele dienst. Ook zonder deze dienst kunt u xxter blijven gebruiken via de bekende weg met een port-forward.

Bij het gebruik van de xxter connect service maakt de app verbinding met de xxter unit zonder dat hiervoor een handeling hoeft te worden uitgevoerd in het netwerk van de gebruiker. De xxter connect service is een betaalde service, welke wordt afgenomen door de eindgebruiker via de app-store van Apple of Google, zonder tussenkomst van de installateur. Deze optionele dienst kost €2,49 per maand of €24,99 per jaar. Ook de camerabeelden worden, als de klant dit wenst, via de connect service beschikbaar gesteld. Het toevoegen van deze functie maakt het voor de installateur nóg eenvoudiger xxter te implementeren en de eindgebruiker heeft gegarandeerd verbinding. Zo loopt xxter altijd voorop in de ontwikkelingen!

iOS widget

De widget is een toevoeging aan de iOS app. Door op het toegangsscherm naar rechts te vegen is de widget te raadplegen. Als de iPhone of iPad is ontgrendeld kan de widget ook worden geopend vanaf de eerste pagina op het beginscherm (naar rechts vegen). De widget is ook te bekijken via het berichtencentrum. De indeling van de widget kan op een eenvoudige manier in het profiel van xxter worden aangepast via mijn xxter.

Acties

De acties zijn volledig vernieuwd; er kunnen nu tot 5 “triggers” gekozen worden, als AND of OR functie. Door de toevoeging van “haken” kan precies de juiste functie van de logica worden gekozen. De triggers kunnen al dan niet, als gate functioneren. Ook zijn er nu maximaal 5 uitgangen te configureren.

 

Verbeteringen

Ook aan de app’s, unit firmware is weer hard gewerkt. Componenten laden 75% sneller, de unit configuratie software is voortaan via HTTPS te benaderen en diverse andere verbeteringen zijn doorgevoerd.