Looking for the English version of this newsletter? Click here
Veel nieuws van xxter!

Het is weer zo ver! Zoals je van xxter gewend bent hebben we weer nieuwe firmware en apps gemaakt met een aantal functionaliteiten waarmee het leven van de domotica-specialist en eindgebruiker nóg gemakkelijker wordt gemaakt.

LUA

Een veel gevraagde aanvulling is LUA-scripting. Deze open standaard van programmeren is uitvoerig omschreven op de website www.lua.org, en de specifieke xxter toepassingen hebben we daarnaast nog opgenomen in onze LUA handleiding. LUA is een krachtige, efficiënte, lichtgewicht scripttaal. Het ondersteunt procedureel programmeren, object georiënteerd programmeren, functioneel programmeren, datagestuurd programmeren en gegevensbeschrijving. Uiteraard blijft de ‘oude’ manier van scripts schrijven nog beschikbaar. Deze scripts noemen we voortaan “Native script”.

xxter Thermostaat

xxter heeft een unieke feature toegevoegd: het is nu mogelijk om in xxter ook een volledige thermostaatregeling op te nemen! Het is mogelijk om tot 16 Master / Single thermostaten (RTR) en tot 100 slaves te configureren per apparaat. Deze enorm uitgebreide thermostaten kunnen zowel verwarmen als koelen, al dan niet met fan en extra trap. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar die alle functionaliteiten van de thermostaat tot in detail beschrijft. Natuurlijk hebben we ook een bijbehorend visualisatie element toegevoegd welke een duidelijke en eenvoudige weergave en bediening mogelijk maakt voor deze thermostaatregeling. Zo wordt bijvoorbeeld direct duidelijk of de regeling verwarmt of koelt en wat de gewenste en huidige temperatuur is. Met één druk op de knop geeft de gebruiker aan of hij aan- of afwezig is en uiteraard kan de thermostaat ook geregeld worden via scènes, de planner en de LUA en Native scripts. Om deze belangrijke nieuwe functionaliteit zorgvuldig in gebruik te nemen, stellen we deze beschikbaar als "public beta". Mocht je nog een schoonheidsfoutje aantreffen, dan horen we dat natuurlijk graag.

Sonos KNX Bridge

De aanvulling op de eerder gelanceerde Sonos API integratie is de Sonos KNX-bridge. Deze bi-directionele bridge laat KNX groepsadressen direct de Sonos speakers aansturen, en feedback van de Sonos speakers wordt direct op de KNX-bus gestuurd. Zo kan je eenvoudig een taster gebruiken om de speaker te laten afspelen of stoppen, het volume te regelen of de gewenste Sonos Favoriet te laten spelen. De Sonos KNX-bridge vind je onder de projectinstellingen.

Drag and drop

Een handige aanvulling op de toch al eenvoudige configuratie is ‘drag and drop’. Sleep eenvoudig de gewenste groepsadressen naar de velden waar deze thuis horen. Typen wordt hiermee overbodig, maar blijft uiteraard wél mogelijk.

QR Ruimtebediening

In sommige projecten kan het handig zijn dat niet alle gebruikers áltijd alle ruimtes kunnen bedienen. Denk hierbij aan een vergaderzaal, klaslokaal of technische ruimte. De QR-Ruimtebediening, die geactiveerd kan worden op de instellingenpagina van de unit, maakt het mogelijk een pagina te maken in een profiel zonder dat deze pagina direct beschikbaar is in de xxter app. Bij het aanmaken van deze pagina kan je een QR-code afdrukken en deze plaatsen in de ruimte. Door het scannen van deze QR-code (via de xxter app of een andere QR-codescanner) wordt de xxter app geopend en zal de betreffende pagina tonen. In de instellingen kan je aangeven hoe lang de gebruiker deze pagina mag bedienen. Als deze tijd verlopen is, zal de app teruggaan naar de indexpagina van het profiel en is bedienen niet meer mogelijk. Uiteraard kan de code nogmaals gescand worden om de bediening opnieuw te activeren.

Verbeteringen

Naast bovengenoemde functionaliteiten die zijn toegevoegd, hebben we ook weer een aantal verbeteringen en aanvullingen doorgevoerd. Zo hebben we de RGB-kleurenkiezer uitgebreid met een extra element waarbij de 3 kleuren sliders in het element te bedienen zijn, is de Android App nu volledig in 64Bit beschikbaar en hebben we wat kleine bugs gefixt.


NB: Zowel LUA-scripting als de xxter thermostaat zijn alleen beschikbaar voor onze HK(E)02E versies van xxter.

Trainingen

Op de agenda staan nog verschillende trainingen, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. Wil je meer informatie of direct inschrijven voor een training? Klik dan op de onderstaande knop.

xxter/Pairot training
25 september
Inschrijven
KNX basisopleiding
24 september
26 september
27 september
3 oktober
4 oktober
Inschrijven
Voor meer informatie neem contact met ons op of bezoek onze website.
www.xxter.com

Apple, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPhone, HomePod, Siri and iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.
Sonos and Sonos product names are trademarks or registered trademarks of Sonos, Inc.